Simon, 32 år

5. semester, bygningskonstruktør
VIA Holstebro 

Holstebro er kendt for mange ting: Odin Teatret. Gågaden. ”Maren o æ woun”. Håndbolden – bare for at nævne en håndfuld. Og så er der naturligvis Det Jydske Dragonregiment. Her kom Simon til fra Silkeborg og var i en årrække soldat, indtil idéen om at læse videre til bygningskonstruktør meldte sig.

”Der var flere uddannelser i spil for mig, der oprindeligt er uddannet i Forsvaret, men uddannelsen som bygningskonstruktør var den som tiltalte mig mest.

At studiet fandtes i Holstebro, spillede også ind, da jeg med familie og børn ikke havde lyst til tage en uddannelse, der lå alt for langt væk.

Tiden skulle gå på studiet. Den skulle ikke gå med at sidde i en bil.” 

Springet ud af soldatertrøjen og ind på skolebænken er bestemt ikke noget som Simon har fortrudt. Han oplever at være kommet ind på en hylde, hvor han gerne vil være. Det har studiet og det gode studiemiljø på VIA, ifølge ham selv, også hjulpet godt til med:

”Vi har ret forskellig baggrund på uddannelsen, men vi er gode til at hjælpe hinanden på tværs af det hele. Vi er faktisk en del, der henad vejen har fået et godt kammeratskab. Det har i den sammenhæng sikkert også haft stor betydning, at vi ikke er meget mere end 30 på holdet. Man kommer tæt på hinanden – og også tæt på vores undervisere, som kender vores styrker og svagheder, og som derfor bedre kan hjælpe os, når der er behov for det.”  

Med et år tilbage af studiet er Simon begyndt at tænkte fremad. Én ting er sikkert. Han vil meget gerne finde et job i eller omkring Holstebro. Som familie nyder han at bo i en by, hvor man er så tæt på det hele. Især er han glad for, at man kan cykle til alt og let komme ud i naturen og slappe af. Og som han slutter af med at sige:

”At blive i Holstebro betyder også, at jeg kan fortsætte de venskaber, jeg har fået igennem studiet og holde fast i de traditioner, vi har fået for at mødes over en øl eller et slag badminton.”
 

Byliv i Holstebro

Er du klar til at gribe verden omkring dig? Læs mere om alt det, som Holstebro kan tilbyde –shopping, butikker, caféliv, byliv, natteliv og en natur, der bare giver dig lyst til at komme ud og lave en masse.

Læs mere